Kræftforskningsråd på vej
4. juli 2025
Efter sommerferien får AUH et forskningsråd for kræft. CCC-Forskningsrådet indgår som en del af Aarhus Comprehensive Cancer Centre. Kommissoriet er i øjeblikket ved at blive udarbejdet, men allerede nu har hospitalsledelsen besluttet, at processen med at finde rådets medlemmer kan gå i gang umiddelbart efter sommerferien.
- Jeg ser virkelig frem til, at vi får CCC-Forskningsrådet på plads, siger næstforperson i Aarhus CCC, klinisk lærestolsprofessor på Kræftafdelingen, Signe Borgquist.
CCC-Forskningsråd har det seneste år været en del af AUH-Forskningsråd. Med etableringen af et selvstændigt CCC-Forskningsråd forventer Signe Borgquist, at kræfterne bliver mere koncentreret, så indsatsen kan rykke hurtigere. Hun forventer, at erfaringen og initiativerne fra CCC-Forskningsrådet vil smitte positivt af på forskning generelt på AUH.
Styrket forskning og synergi
Formålet med CCC-Forskningsrådet er blandt andet at sikre et fælles, strategisk forskningsfokus på kræftområdet.
- Vi har høj forskningsaktivitet på kræftområdet på AUH, og lykkes også med meget god forskning, der kommer patienterne til gavn. Men vi har ikke en tilstrækkelig klar strategisk retning. Vi mangler også et tilgængeligt overblik over husets forskning, og hvor vi måske har fælles ressourcer, vi kan understøtte forskningen med. Ved at visualisere kræftforskningen bedre, have fokus på høj forskningskvalitet og arbejde mere strategisk, skaber vi synergi og øger forskningens udbytte og gennemslagskraft, forklarer Signe Borgquist.
Hun fortæller, at CCC-Forskningsrådet også har en vigtig opgave i at understøtte en stærk sammenhæng på kræftområdet mellem forskning og klinik samt mellem hospital og universitet.
- Og så er et vigtigt formål for rådet, at bidrage til at forskningen generelt på AUH styrkes gennem tæt samarbejde og synergi i samspil med andre forskningsområder på AUH og AU.
Tæt samarbejde med universitetet
En opgave for CCC-Forskningsrådet er desuden at binde forskningen på hospitalet og universitetet tættere sammen. Igen for at skabe synergi og fælles retning. Det ligger allerede nu fast, at Aarhus Universitet er stærkt repræsenteret i rådet gennem fire medlemmer:
- Prodekan for forskning, Health, AU
- Institutledelsesrepræsentant, Institut for Klinisk Medicin, Health, AU
- Professor, Institut for Biomedicin, Health, AU
- Professor, Institut for Folkesundhed, Health, AU
Proces for rådets medlemmer på AUH
Hospitalsledelsen har godkendt CCC-Styregruppens ønske om at udpege hospitalets repræsentanter i forskningsrådet gennem en åben og involverende proces.
Aarhus CCC-Forskningsråd skal have følgende profiler fra AUH:
- Forskningschef, Aarhus CCC-Styregruppen
- Klinisk (lærestols-)professor Kræftafdelingen
- Klinisk (lærestols-)professor Blodsygdomme
- Klinisk (ledende-) professor, Dansk Center for Partikelterapi
- Klinisk (lærestols-)professor paraklinisk speciale
- Klinisk (lærestols-)professor kirurgisk speciale
- Klinisk (lærestols-)professor medicinsk speciale
- Professor Molekylærmedicinsk Afdeling
- Professor Klinisk Epidemiologisk Afdeling
- Klinisk professor, professionsfag
- En yngre kræftforsker
Det er også en ambition, at patienterne skal være repræsenteret i CCC-Forskningsråd. Men præcis hvordan patientrepræsentationen skal være, er endnu ikke fastlagt.
Foreløbig plan for processen:
- 13. august: Orienteringsmøde for Chefkredsen: Hospitalsledelsen orienterer om CCC-Forskningsråd og muligheden for at melde sig
- 13. august: CCC-Styregruppen sender mail til AL-kredsen om, hvilke profiler der søges og hvordan man melder sig
- 19. august: Frist for tilmelding
- 26. august: Hospitalsledelsen træffer beslutning om udpegning af medlemmer
- Medio/ultimo september: Første møde i CCC-Forskningsråd
Opret en kommentar
{{comment.PostTitle}}
{{comment.PostDate.substr(0,5)}} kl. {{comment.PostDate.substr(6,11)}} af {{comment.PosterName}}